Új gázkazánokat is beszereztek

2022.12.06. 20:25

Napelemeket telepítenek a középületekre Harkányban

A harkányi önkormányzat elkészítette és a képviselők a legutóbbi testületi ülésen el is fogadták Harkány energiamegtakarítást és a bevételnövelést célzó intézkedési tervét, az ebben szereplőket viszont már részben meg is valósították.

Zs.K.

Képünk illusztráció

Fotó: Frank Yvette

 takarékosság jegyében például az összes önkormányzati intézményben, illetve a piaccsarnokban energiatakarékos LED-csövekre cserélték a lámpatesteket (összesen körülbelül 800 darabot). Az óvodánál, egészségháznál, polgármesteri hivatalnál új, energiahatékony kondenzációs gázkazánokat szereztek be, a sportcsarnoknál pedig az idei fűtési szezonban a gázt részben 

-fűtéssel váltják ki. 

Korábban döntöttek a helyi közvilágítási rendszer átalakításáról (a közvilágítási idő csökkentéséről) is, emellett az önkormányzat három komolyabb volumenű napelemrendszer telepítését is tervezi, amelyek az óvoda, a hivatal és részben a piaccsarnok villamos energia-igényét biztosítanák majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!