Nemzetközi kapcsolatépítés

2022.12.22. 16:35

Pécsi orvost választottak az Amerikai Magyar Orvosszövetség vezetőségébe

Először választottak olyan tagot az Amerikai Magyar Orvosszövetség (Hungarian Medical Association of America, HMAA) vezetőségébe, aki Magyarországon él és tevékenykedik. A pozíciót dr. Horváth Gábor pécsi gyermekgyógyász tölthette be.

Cz.E.

Forrás: PTE

A Pécsi Tudományegyetem Klinika Központ Gyermekgyógyászati Klinika tanársegédjét, az Anatómia Intézet oktatóját a floridai Sarasotában választották meg. Az így létrejött kapcsolat szélesítheti a PTE nemzetközi lehetőségeinek palettáját.

A több mint fél évszázados múltra visszatekintő Amerikai Magyar Orvosszövetség egyébként az Amerikai Egyesült Államokban működő, magyar származású orvosokat, kutatókat tömörítő szervezet, amely a magyar orvosi hagyományok és eszmék megőrzését, népszerűsítét tűzte ki célul.

Dr. Horváth Gábor már 2010 óta aktív tagja a szervezetnek, 2015-ben pedig a szervezet magyar összekötőjének választották meg, illetve a éves sarasotai konferencia szervezésében is részt vesz már félévtizede. Elmondta, hogy az orvosszövetség koordinálásával készülőben van egy együttműködés a PTE és a Massachusettsi Egyetem között. A közelmúltban végzett tevekénysége révén pedig kanadai orvosokkal is felvette a kapcsolatot, amelynek eredményeként formálódni kezdett egy kétirányú Kanadai-Magyar Egészségügyi Kollaborációs Program, a PTE Általános Orvostudományi Kara, valamint az University of Toronto és McMaster University orvosképző között. Ez a lehetőség tovább bővítheti a pécsi orvosképző nemzetközi ösztöndíjainak sorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!