Nagy szükség volt rá

2022.12.29. 21:11

Új buszmegállót építettek Garéban

Önerőből buszmegállókat építettek Garéban, a Rákóczi utcában.

Zs. K.

Forrás: Vig Imre

A meglévő két megállóhely több mint 600 méterre volt a szavai faluvégtől, így a lakosoknak sokat kellett gyalogolni a buszhoz, ami mind a hajnalban munkába indulók, mind a későn hazaérkezők számára még kényelmetlenebb volt.

Vig Imre, Garé polgármestere elmondta, nagyon régi vágya volt a településnek, hogy legyen még egy megállóhely, ezt többször próbálták is kezdeményezni az elmúlt években, míg most a Volánbusz Zrt. egyik munkatársának segítségével engedélyezték az új megállóhelyet, amelyet viszont az önkormányzatnak önerőből kellett megépítenie.

 Körülbelül 2,5 millió forintba került az önkormányzatnak a kialakítás, melyet pályázati támogatás nélkül, saját erőből valósítottak meg. A Szava felé közlekedő, illetve Szava felől érkező buszok december 12-től már megállnak az új megállóhelyen, a Rákóczi Ferenc utca 48-nál is.

Más változás is történt a falut érintő buszmenetrendben: a helybeliek kérésére, Retter Ferenc ötlete nyomán már munkaszüneti napokon is bemegy Garéba a 4.20-kor Siklósról Pécsre induló buszjárat. Akinek hétvégén is dolgoznia kell menni, már nem kell hajnalban 3 kilométeres sétával kezdenie a napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!