Védik a környezetet

2023.01.04. 17:16

A komlói Gagarin iskolánál is gyűjtik a fáradt sütőolajat

Már a Gagarin iskola főbejáratánál is elhelyezhető az erre kialakított speciális tárolóban a használt sütőolaj - az intézmény nemrég csatlakozott az országos intelligens e-Qka programhoz.

W. K.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az otthoni gyűjtéshez a regisztráló családoknak ingyen biztosítottak azonosító chippel ellátott kannákat, amelyet az érintettek már ár is vehettek a közelmúltban. A rendszer, amikor a fáradt sütőolajat a tárolóba öntik, azonosítja a kannát, a leadott hulladék mennyiségét leméri, ami alapján aztán az iskola támogatást kap. 

A környezetvédő projektnek köszönhetően a használt sütőolaj nem kerül a lefolyókba vagy a kommunális hulladékba, és a begyűjtött mennyiség teljes mértékben újrahasznosul biodízel formájában. 

Fontos tudni, hogy a zárt tárolóba nemcsak használt növényi sütőolaj, hanem a halkonzervekből vagy növényi olajban tartósított készítményekből keletkező felesleges olaj is beleönthető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!