A JESZ a pécsi művészeti élet fontos része

2023.01.23. 11:24

A szemét nyomába erednek az egyetemisták

A Janus Egyetemi Színház társulata új bemutatóra készül, melynek neve TRASH. A darabot január 23-án fél hat, valamint másnap, azaz január 24-én este 7 órai kezdéssel visznek színpadra.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Huszar Mark

A csoportos szelektív hulladékgyűjtés során az egyetemista csoport a trash, azaz a szemét nyomába ered, amely elönt minket, mind a valóságban, mind a virtuális jelenünkben. A társulat az internetes trash videók világában merült el, amelyek által megpróbálták kibontani a szemét témája által felvetett kérdéseket, majd a trash műfaját és szociális világát egyaránt próbálták színházilag megfogalmazni.

A Janus Egyetemi Színház működésének kezdete óta azt a hagyományt kívánja követni, amely az 1960-as és 1970-es években a legendás egyetemi színjátszó csoportok legjobbjainak munkásságát jellemezte. A társulat szerepe nem csak a hazai felsőoktatásban, hanem Pécs művészeti életének is fontos szereplője. Folyamatosan megújul és változatos darabokat állít pódiumra.

A TRASH című darabot Etlinger Mihály, Nagy Henrik és Zakaris Máté rendezték és tizenöt egyetemista színésszel játsszák el.

Az előadáson részt venni csak előzetes regisztrációval lehet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!