Februártól gyűjtik a nem luxus táskákat

2023.01.17. 10:40

Alapvető tisztálkodási szerekkel támogathatjuk a rászoruló nőket

Alapvető tisztálkodási szerekkel, kozmetikumokkal támogathatjuk idén is a rászoruló, szerényebb körülmények között élő nőket a „nemluxustáska” kampány keretében, a gyűjtés február 18-tól március 11-ig tart.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Unger Tamás

Ági Huszka Style (Huszka Ágnes) és Kovács-Pálffy Anna „nemluxustáska” kezdeményezése 2018 decemberében vette kezdetét, amikor is Cserta Alexandra, a Kívül Belül Boldogság és a Vállalkozásfejlesztés megalapítója és egyben a kampány ötletének megálmodója, Huszka Ágnes stílusszakértővel és színtanácsadóval, valamint Kovács-Pálffy Annával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársával együttműködve célul tűzték ki, hogy a menstruációs szegénység sújtotta magyarországi nőket különböző intim higiéniai és tisztálkodási termékekkel segítsék. 

Az adománygyűjtő mozgalom keretében a rászoruló nők­nek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higiéniai csomagot gyűjtenek, amit a kampány után a szervezők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a nehéz körülmények között levő nőknek adományoznak. A szervezők hisznek abban, hogy nem csupán a decemberi hónapban van szükség a segítségre, nem csak karácsonykor érdemes adományozni, a rászo­rulóknak egész évben szükségük van a tár­sadalmi összefogásra. A kampányt pont ezért év elejére fókuszálták, ám az eddigi évekkel ellentétben most nem januárban, hanem február 18. és március 11. között lesz a gyűjtés. 

A „nemluxustáska” eddig minden évben megmozgatta a segíteni szándékozókat: 2019-ben több mint 10 ezer táska gyűlt össze, 2020-ban pedig körülbelül 17 ezer táskát sikerült leadniuk a lelkes adományozóknak. 2021-ben a kampány megrendezését a vírushelyzet gátolta, de tavaly ismét életre hívták a kampányt, és bár 2020-hoz képest kevesebb, de így is több mint 13 ezer darab táska gyűlt össze. 

A kozmetikai termékekkel megtöltött retikülöket olyan nőknek szeretnék adni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy akinek nincs fürdőszobája, ő nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer- és a higiéniai termékek között. 

A segíteni szándékozóktól azt kérik, válasszanak ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükségük, vagy nem hordják, és azt töltsék meg mindennapi higiéniai termékekkel: szappannal, tusfürdővel, samponnal, testápolóval vagy kéz­krémmel, kézfertőtlenítővel, fogkefével, fogkrémmel, dezodorral, egészségügyi szárnyas betéttel, és esetleg küldjenek személyes üzenetet a nőtársuknak. Az aktív gyűjtőpontok listája február elejétől lesz elérhető a nemluxustaska.hu weboldalon, és mint tavaly, így idén is, a Foxpost automatáin keresztül is feladhatják a táskákat az adományozók, melynek részletei szintén a gyűjtés kezdetétől látnak majd napvilágot. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!