Tömeg a református templomban

2023.01.15. 21:59

Felföldi László pécsi megyés püspök is részt vett az ökumenikus imahét nyitányán - galéria

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Január 15-én elkezdődött a keresztény egyházak ökumenikus imahete, amelynek központi anyagát idén a Minnesotai Egyházak Tanácsa állította össze. Az ökumenikus imahét központi igéje így hangzik: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra”.

Pécsett a nyitó istentiszteletet vasárnap a belvárosi református templomban tartották, ahol igét hirdetett Felföldi László pécsi megyés püspök. A pécsi belvárosi református templom délután négy órára színültig megtelt. Az ökumenikus imahét pécsi istentiszteleti sorozata január 16-án este hat órakor a Lyceum templomban folytatódik, ahol igét hirdet Macher Tivadar baptista lelkész, míg a záró alkalmat január 22-én tartják a pécsi székesegyházban, ahol Nagy Zoltán Csaba református lelkész hirdet igét. 

Az ökumenikus istentiszteleteken a híveknek idén a háború elől menekülteket lesz lehetőségük pénzadománnyal támogatni a katolikus karitászon keresztül. Az imahét pécsi istentiszteleteinek időpontjait a Pécsi Egyházmegye, illetve hírportálunk, a bama.hu oldalain találják meg olvasóink. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!