Alaposan meglocsolták a tőkéket

2023.01.20. 12:13

Megáldották az egyetemi borvidék szőlőit (galéria)

A szőlő és a bor védelmezői közül január 22-én Szent Vince nyitja a sort. Napjának megülése, illetve megünneplése pedig újra hagyománnyá vált a borosgazdák és a borkedvelők körében. Ebből az alkalomból január 20-án a Pécsi Egyetemi Borbirtokon a határtalan jelzővel tartották meg a Vince-napot.

Cz. E.

A rendezvényt Madaras Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének elnöke nyitotta meg. Elmondása alapján, hogyha hihetünk az időjárásnak, akkor jó évnek néznek elébe a szőlészek és a borászok. Bízik benne, hogyha alázatosan, kitartóan végzik munkájukat a borvidéken, akkor az év végén jó borokkal fogunk koccintani.

Jelen volt az ünnepi eseményen Drago Horvat pécsi horvát főkonzul, aki nagyon fontos megmozdulásnak tartja a „Határtalan” Vince napi eseményt, hiszen a megjelent kollégák fennakadás nélkül, határtalanul tudtak átutazni Magyarországra.

  A szőlőtőkék áldását a Pécsi Egyházmegye megbízásából dr. Kvanduk Frigyes plébános végezte. Ezt követően a horvátok és a magyarok együtt metszették meg a szőlőt és locsolták meg a tőkéket borral a bő termés érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!