Már a zarándokvonatra is lehet jelentkezni

2023.01.01. 15:49

Tovább folytatódnak a Férfitalálkozók szerte a megyében

Idén is folytatódnak a nagy sikerű Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében. A férfi kudarcai és sikerei kerülnek az elkövetkezendő előadásokon terítékre, valamint az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ az év első hónapjaiban.

W. K.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Mint ismeretes, a nagy érdeklődésre való tekintettel a 2021-ben útnak indított Férfitalálkozók 2022 szeptemberétől tovább folytatódtak. 

A Felföldi László pécsi megyés püspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók sikere töretlen – a kezdeményezés célja az volt, hogy kiemelt figyelem irányuljon a férfiak, az apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében. 

A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állítják előtérbe.

 

– Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a tematika vezérfonala. A négy nagy témában érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, valamint a lelkiségi élet kérdéseit

 – írta beszámolójában a Pécsi Egyházmegye. 

A férfiakat érintő témákról az első évadban az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron négy sorozatban hallhattak előadásokat az érdeklődők.

 Ez év szeptemberétől a program tovább folytatódott – a második évad új témaköreiben az ősz és az év utolsó hónapjai során az ember- és istenszeretet, valamint a férfi félelmei és reményei kerültek a fókuszba – utóbbi témakörben az utolsó előadást Szigetváron január 13-án tartják, 18 órai kezdettel. Januárban és februárban a férfiak kudarcai és sikerei lesznek a fő témák: Baranya megyében Pécsett február 2-án és 3-án, Mohácson február 10-én, Szigetváron pedig március 17-én várják az érdeklődőket, a találkozók minden alkalommal 18 órakor kezdődnek. A tavaszi hónapokban az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ a találkozók résztvevői – a Férfitalálkozók második évada május 12-én ér véget. 

Már lehet jelentkezni a zarándokvonatra

Pécsről is indul zarándoklat a csíksomlyói pünkösdi búcsúba, amelynek lelki vezetői Felföldi László pécsi megyés püspök, továbbá Burbela Gergely és Juhos Ferenc verbita szerzetesek lesznek. A Pécsi Egyházmegye közleménye szerint már várják a foglalásokat a 2023. május 25-én induló Boldogasszony zarándokvonatra. – A Pécsi Egyházmegye zarándokai korlátozott számban külön autóbuszokkal utazhatnak Budapestre a zarándokvonathoz, majd a búcsúról visszatérve Budapestről az eredeti felszállási helyükre – közölték. 

Fel- és leszállási lehetőségek az autóbuszokra Pécsen, Dombóváron, Tamásiban, valamint az M6-os autópálya melletti benzinkutaknál Szekszárdon, Pakson és Dunaföldváron lesznek. 

A zarándokok a Boldogasszony zarándokvonaton utazva Nagyvárad, Kolozsvár, Gyimesbükk, Csíksomlyó, Gyergyószentmiklós érintésével érkeznek meg szálláshelyükre. 

A zarándoklatra 2023. január 31-ig lehet jelentkezni, a részvételi díj negyven százalékának befizetésével. A programról részletek a Pécsi Egyházmegye honlapján olvashatók. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!