Több fejlesztés is történt Mattyon

2023.02.10. 15:48

A nőnapi rendezvényt már a felújított művelődési házban szeretnék tartani

A Magyar Falu Program keretében nyert támogatásból újul meg a mattyi művelődési ház.

Zs. K.

A komplex fejlesztés keretében külső-belső festés és burkolatcsere történt, az épület fűtési rendszerét és világítását korszerűsítették, valamint teljesen megújult a teakonyha. Hamarosan új kerítés is fog épülni, amely mind esztétikai, mind biztonsági szempontból hozzájárul a közösségi tér minőségének további javításához.

 

Fallerné Knopf Zita, a község polgármestere elmondta, a befejező munkálatok vannak hátra, és a nőnapi rendezvényt már a megújult épületben szeretnék megtartani. A faluban emellett folyamatban van a könyvtár nagyobb helyiségbe történő költöztetése is. Az átalakítást a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából és önerőből finanszírozza az önkormányzat. 

Matty nyertes pályázatainak köszönhetően az elmúlt években több fejlesztés is történt: energetikailag korszerűsítették a hivatal épületét, új falubuszt is vásárolhattak, megújult a játszótér, valamint bővült az önkormányzat kommunális eszközparkja is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!