Hasznosulnak a kutatások

2023.02.11. 09:03

A pécsi jogi kar vezeti a ranglistát hazánkban

Országos egyetemi rangsort jelentetett meg az UNIside portál, amelyben a jogi képzési területen a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kara végzett első helyen.

M. R.

Forrás: UnivPécs

A UNI2023 in&out című kiadványban az Oktatási Hivatal adatai alapján végezték el a karok értékelését, több különféle szempontot figyelembe véve.

A PTE ÁJK-n kiemelkedik a nemzetköziesítés szintje – egyfelől a külföldi hallgatók aránya itt a legmagasabb, amely nem gyakori a jogi területeken.

– Az Erasmus-ösztöndíjasok és a külföldi doktori hallgatók mellett nálunk számos vietnámi hallgató is részt vesz az oktatásban. A Stipendium Hungaricum program támogatásával érkeznek, s nyelvi előkészítőn vesznek részt, ezt követően magyarul végzik tanulmányaikat. Remek eredményekkel haladnak, nemrég egy summa cum laude diplomás is került ki közülük – mondta el dr. Fábián Adrián, a kar dékánja. Vietnámba hazatérve a hazai jogrendszerhez kapcsolódó továbbképzést követően el is tudnak helyezkedni. A dékán hozzátette, mára a jog is globalizálttá vált, s a különféle jogrendszerek ismerete előnyt is jelent a szakemberek körében.

Másik kiemelkedő területet jelentett a pécsi kar értékelésében a nemzetközi publikációs tevékenység, illetve a kutatások hatása. Itt többek között azt is vizsgálták, az itt születő tanulmányokat milyen sűrűn idézték, hivatkozták nemzetközi viszonylatban.

– Büszkék vagyunk az itt elért kiemelkedő teljesítményre, ugyanis nálunk mérték a legmagasabb eredményt ezen a területen. Ez azt jelenti, hogy a PTE ÁJK kutatásai nem csak hazánkban, hanem külföldön is hasznosulnak – tette hozzá a dékán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!