Félmilliárdos program

2023.02.09. 16:32

Csúszik a keleti városrészi bölcsőde felújítása

A pécsi önkormányzat több mint két évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a keleti városrészben, a Pákolitz István utcában található Hétszínvirág Bölcsőde felújítására.

B. M.

Fotó: Nagy Balázs

Az Irányító Hatóság a pályázati kérelmet jóváhagyta, és a munkálatokat az eredeti elképzelések alapján már decemberben be kellett volna fejezni. 

Az önkormányzat szerint erre azért nem kerülhetett sor, mert az eljárás jogszerűségét igazoló záró tanúsítvány kiállítása tavaly májusban történt meg, és csak ezután kezdődhetett meg a tervezési folyamat. A pécsi közgyűlés ezért a minap szeptember 30-ra módosította a befejezési határidőt. 

A félmilliárdos munkálatok célja, hogy a módszertani programokhoz illeszkedően alakítsák ki a belső tereket, az épületben helyet kapjanak a különböző  szakszolgáltatások. A kisbabák foglalkoztató tereit fejlesszék, nem utolsó sorban pedig több gyermeket fogadhassanak a férőhelyek bővítésével. Lényeges szempont az is, hogy a gazdaságos működtetés érdekében az épületben energetikai felújítást is elvégezzék. A munkálatok során a külső és belső korszerűsítésen kívül komplex akadálymentesítés is lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!