Felmérik az igényeket

2023.02.18. 20:54

Elektronikai hulladékok gyűjtésére készül az iskola Hosszúhetényben

Elektronikai hulladékok gyűjtésének megszervezését fontolgatja a hosszúhetényi általános iskola diákönkormányzata - háztartási kisgépeket, mint például porszívó, kávéfőző, hajvágó, stb., illetve nagygépeket, azaz többek közt mosogatógépet, mosógépet, centrifugát, bojlert, valamint elektromos szerszámokat - fűnyírót, fűrészt, stb. - gyűjtenének.

W.K.

Fotó: Kovács Erika

A település honlapján közzétett ismertető szerint televízió és monitor kivételével mindent fogadnak, az akció bevételét a Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola javára fordítanák.

Első körben a szervezők szeretnének előzetesen tájékozódni, hogy a háztartások milyen elektronikai hulladékkal rendelkeznek. Közleményükben kiemelik: egyelőre csak felmérést végeznek, majd ennek eredményétől teszik függővé, hogy megszervezik -e a gyűjtést. Tehát hangsúlyozottan kérik, hogy senki ne vigyen még semmilyen elektronikai hulladékot az iskolába. A felméréshez a településen élőktől annyit kérnek, hogy akit érdekel az akció, készítsen listát a kidobásra szánt elektronikai eszközökről, és ezt küldje el az [email protected] e-mail címre, vagy juttassa el papíralapon az iskolába, névvel, címmel ellátva, az erre a célra kihelyezett dobozba legkésőbb 2023. február 28-ig. Fontos tudni, hogy ha a gyűjtésre sor kerül, az elektronikai hulladékot csak azoktól szállítják el, akik az összesítést leadták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!