Környezetkímélő járművek

2023.02.03. 12:30

Hétvégén kezdődik az új e-buszok tesztüzeme

A hétvégén elindul a Mercedes-Benz eCitaro szóló autóbuszok forgalmi és műszaki tesztüzeme a Tüke Busz Zrt.-nél.

bama.hu (forrás: Tüke Busz Zrt.)

A társaság közleménye szerint ebben az időszakban folyamatosan gyűjti és monitorozza az új járművek üzemeltetési tapasztalatait. Ezeket az információkat műszaki és forgalmi üzemviteli szempontok alapján értékelik a Tüke Busz Zrt. szakemberei. Az új, innovatív, környezetkímélő járművekkel a pécsi utasok elsősorban az Uránvárosból induló 4-es vonalcsoport, valamint a Főpályaudvarról közlekedő járatokon találkozhatnak. Az új Mercedes-Benz eCitaro járművekkel együtt immár 18 elektromos autóbusz szolgálja a pécsi utasokat, ez a Tüke Busz Zrt. forgalomban lévő járműállományának 20%-át jelenti. A Tüke Busz Zrt. a tesztüzem ideje alatt számít az utasok észrevételeire, véleményére, ezek a visszajelzések fontosak a társaság számára.

Magyarországon elsőként a Tüke Busz Zrt.-nél valósult meg az elektromos autóbuszok decentralizált töltési rendszere: a beruházás keretében Uránváros autóbuszállomáson két BYD autóbusz és két Mercedes-Benz eCitaro jármű töltésére alkalmas berendezést építettek ki, a Tüskésréti úti javítóbázison pedig további 6 Mercedes-Benz eCitaro és 8 BYD autóbusz töltése biztosított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában