Pásztázzák lépéseinket

2023.02.25. 16:54

Ma már nem csak a közterületeket figyelik a kamerák

Többször írtunk róla, hogy a rendőrök bekérték, illetve megnézték a közterületi kamerák felvételeit, hogy egy bűncselekmény elkövetőjét beazonosítsák.  A mai világban a kamerarendszer már nemcsak közterületeken, vállalatok ingatlanjait védi, hanem magánemberek épületét is.

Zs. J.

Forrás: pixabay.com

– Magánterületen a tulajdonos a saját döntése alapján üzemeltethet kamerás megfigyelőrendszert, ami rögzítheti is a felvételt, amennyiben azt személyi szabadság, élet- és baleset, vagy vagyonvédelem céljából telepíti – közölte megkeresésünkre a rendőrség sajtóosztálya, akik felhívták arra is a figyelmet, hogy a magánépületekre és azok megfigyelésére telepített kamerák látószögébe nem kerülhet más tulajdonában álló ingatlan vagy annak részlete sem, valamint közterület. A rendőrök közlése szerint a kamerával ellátott épületre figyelmeztető táblát kell kihelyezni, ami felhívja az ingatlanba belépők figyelmét arra, hogy kamerával védett épületbe lép, illetve felvétel készül róla. 

Tanácsot is kértünk a rendőrségtől, hogy a kamerarendszer kiválasztásánál mire figyeljünk. Válaszukban megemlítették, hogy a vagyonvédelmi kamera legyen megfelelő felbontású felvételre képes, legyen benne éjjellátó funkció, rendelkezzen rögzítőegységgel. – Vagyonvédelmi kamerák vonatkozásában, a fenti szempontok figyelembe vétele mellett, a szakmai fórumok ajánlásai nyújthatnak segítséget a megfelelő kamerarendszer kiválasztásában – közölték. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!