Pozitív energiákat kapott

2023.03.05. 10:49

A gyógyszerbiztonsági kutatás mellett saját dalokat szerez

Samuel Akinola mikrobiológus végzettséggel 2017-ben érkezett Pécsre Nigériából a Hungary Helps program keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramjának keretén belül, ahol ápolónak tanult. Most Kanadában végez mesterképzést, illetve gyógyszerbiztonsági kutatást folytat az egyetem laboratóriumában. Lapunknak mesélt tapasztalatairól.

M. R.

Pécsen ápolóként végzett az ETK-n Samuel Akinola, aki tanulmányaihoz és kutatásához az idei tanévtől ösztöndíjat nyert a kanadai University of Manitoba gyógyszerészeti karán, nemrég pedig a hallgatói tanács elnökének is megválasztották.

– Rendkívül fontosnak tartom a gyógyszerbiztonság kérdését, a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni. Az ápolóképzés során szerzett tapasztalataimat és a mikrobiológiai tudásomat is a gyógyszeriparban kívánom kamatoztatni – mesél terveiről a nigériai fiatalember. Kutatása során az autizmus spektrumzavar kockázatát vizsgálja olyan anyák gyermekeinél, akik terhesség alatt epilepszia elleni gyógyszert kaptak. Reméli, hogy valós bizonyítékokat tud gyűjteni az epilepszia várandósság alatti kezeléséhez, hogy megalapozott klinikai döntésekhez járuljon hozzá, javítva az anyák és a gyermekek életminőségét.

A pécsi képzés után dolgozott egy fővárosi cégnél is, ahol koronavírus elleni vakcinák vizsgálataiban működött közre.

Nagyon szeretem Pécset, szeretem az itteni embereket, akik mindig nagyon kedvesek voltak hozzám. Sokat köszönhetek a városnak, itt kezdtem el koncertezni is, és itt kaptam sok pozitív energiát és megerősítést ahhoz, hogy folytassam a zenélést 

– meséli.

Samuel Akinola ugyanis Shammak néven saját dalokat szerez és ad elő, Pécs mellett Budapesten és már Kanadában is adott koncertet, 2018-ban a PTE Hangja verseny döntőseként a legjobb három helyezett között végzett.

– Főként R’n’B és soulstílusú dalokat írok. Úgy érzem, a zenén keresztül az emberek lelkéhez szólhatok. A célom, hogy a hallgatóság jobban érezze magát, miután meghallgatták a dalaimat, s mosollyal álljanak fel egy koncert végén még akkor is, ha nehéz időszakon mennek keresztül – mondja a tehetséges fiatalember.

Pécs kapcsán hozzáteszi, nagyon szerette a jó hangulatú zenei programokat, máig vidáman őrzi az adventi vásáron szürcsölt forralt bor és a különleges pécsi lángosok emlékét.

Mikor azt kérdezem tőle, mi segíti megőrizni pozitív és lelkes hozzáállását, először is a családját, szüleit említi. Azt a tanácsot fogalmazza meg továbbá az olvasóknak, higgyenek magukban. Ezt pedig nem felszínes motivációs trénerek mantráihoz hasonlóan mondja, hanem úgy, mint akiből sugárzik, hogy valóban éli azt, amiről beszél.

– El kell hinnünk, hogy mindannyiunknak van valamihez tehetsége, amit Istentől kaptunk. Ez arra indít, hogy ne csak várjunk a lehetőségekre, hanem tegyünk értük és keressük őket. Ha pedig találtunk egyet, tegyünk meg mindent azért, hogy a választott területünkön a lehető legjobbak legyünk – magyarázza mosolyogva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!