A kényelmet szolgálja

2023.03.11. 10:18

E-papír-alapú, vandálbiztos buszmegállói tájékoztatót fejlesztenek

Sz. Zs.

A kép illusztráció

Fotó: AS

Az utazóközönség kényelmét szolgáló, egyben a tájékoztatókat készítő közlekedési szolgáltatók munkáját is megkönnyítő, a teljes folyamatot lényegesen leegyszerűsítő szoftver és termék fejlesztésébe kezdett a pécsi HC Linear Kft. A többek között a pécsi buszokon, de országosan hatezernél több járművön ma is működő tájékoztatókat is elkészítő társaság egy 200 milliós EU-GINOP-támogatású projekt keretében most a tervezést kezdte meg, amelynek eredményeként akár már jövőre kikerülhetnek a buszmegállókba az újdonságnak számító, e-papír-alapú modulok.

A napelemmel működő, vandálbiztos, bárki által könnyen kezelhető, írólapméretű, de többszörösen egymásba is sorolható, átgondolt kivitelű paneleket a mai – alkalmanként külön-külön elkészített, kinyomtatott, egyesével a megállókba kihelyezett – táblák kiváltására szánják. A központi szoftverből vezeték nélküli kapcsolaton keresztül módosítható a kijelző-termékcsalád információs felülete. A dinamikusabb, gyorsabb utastájékoztató segítségével a járatkimaradások, menetrendváltozások is azonnal láthatóak lesznek a megállókban. 

A rendszer a szűken vett utastájékoztatáson kívül ráadásul a – főként kisebb – településeken hirdetmények, helyi tájékoztató anyagok megjelenítésére is alkalmas lesz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!