Nagy volt az öröm

2023.03.22. 17:16

Egy kisfiút látogatott meg Orfűn a norvég nagykövet

Rendkívüli látogatót fogadott Trine Skymoen norvég nagykövet Budapesten, számoltunk be róla idén januárban.

Zs. J.

Forrás: Norvég Nagykövetség

Mint írtuk, a pécsi Jókai Mór Általános Iskola 4.b osztályos tanulója elvitte megmutatni kedvenc oroszlánját, a norvég címerállatot a nagykövetnek. A mellső mancsai között baltát tartó oroszlánt a kisfiú édesapjával együtt faragta. A történet itt nem ért végett.

Forrás: Norvég Nagykövetség

Újabb találkozásra került sor Soma és Trine Skymoen nagykövet között, ezúttal a norvég nagykövet látogatott el a kisfiú otthonába, Orfűre. A norvég nagykövet beszámolója szerint, Soma nemcsak a fa megmunkálásában jeleskedik, norvég szókincse is sokat javult a legutóbbi találkozásuk óta. A kisfiú a nagykövetnek bemutatta a szabadtéri alkotásaikat, illetve a tárlatvezetésen norvég nevükön mutatta be a kiállított állatokat Trine Skymoennek. 

Mint megtudtuk, Soma álma, hogy udvarukra varázsolja a Mecseken fellehető összes vadon élő állatott, amit természetesen édesapjával együtt faragna ki. Az első állat, ami Soma udvarába költözött egy szarvas volt, majd érkezett egy vadkan, vadmalac, süni, és hogy az állatoknak ne keljen félniük, vadkamra vigyázza őket, amit a Jézuska hozott el Karácsonyra Somának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!