Április 3-án jön a teherautó

2023.03.29. 17:00

Elszállítják a két legnagyobb Csontváry-képet - lezárják az utcát

A Csontváry170 kiállítás keretében átmenetileg Budapestre költöznek a művész képei, ezért forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani a pécsi belvárosban, közölte lapunkkal a Janus Pannonius Múzeum.

Zs. J.

Fotó: L.L.

Április 3-án, hétfőn szállítják el Pécsről Budapestre a két legnagyobb méretű Csontváry-képet (a Baalbek például 385×714 centiméteres) egy erre a célra kialakított biztonsági klímatrezorban. A túlméretes szállító-teherautó és az azt kiszolgáló daruk jelzőőrök segítségével 8 óra után – a Széchenyi tértől tolatva – érkeznek a pécsi belvárosi helyszínre. A daruzás idejére, 8 és 15 óra között teljes szélességben lezárják a Janus Pannonius utcát a Vörösmarty utca és a Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) közötti szakaszon, beleértve a múzeum homlokzata előtti területet.

A lezárás ideje alatt, tehát április 3-án, 8 és 15 óra között a Káptalan utca a Szepesy Ignác utcától nyugatra zsákutca lesz. A Janus Pannonius utca lezárt szakaszán, az utca északi oldalán a gyalogosok közlekedése biztosított marad.

Részletek a lezárásról

A lezárás ideje alatt nem lehet a Szent István tér irányából közvetlenül a Janus Pannonius utcán keresztül a Káptalan utcába eljutni. Terelőút a Kórház tértől a Klimó György utca-Aradi vértanúk útja-Hunyadi út irányban lesz. Eközben az Apáca utca teljes szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lép életbe, az utca északi oldalán pedig a Szent István tér és a Vörösmarty utca között megállási tilalom lesz érvényben.

A Széchenyi téren, a dzsámi északi oldalán, a régészeti múzeum előtti területen az útlezárás megszűnik, ezért az Apáca utca a Hunyadi út-Janus Pannonius utca-Vörösmarty utca útvonalon is elérhető lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában