Jó sztorik születtek a dédiről

2023.03.03. 09:56

Kihirdette a Baranya Vármegyei Levéltár a családtörténeti verseny legjobbjait

Zs. J.

Lapunk beszámolt róla, hogy a Baranya Vármegyei Levéltár az év elején „Mondj egy sztorit a Dédiről!” című családtörténeti versenyt hirdetett 6-7-8. osztályos tanulók részére. A napokban a zsűri döntött, így kiderült, mely történetek a legjobbak. 

 

Nem volt könnyű dolga a bírálóbizottságnak, a Baranya Vármegyei Levéltár és a Pécsi Tudományegyetem BTK Történettudományi Intézetének munkatársainak, hogy a beérkezett történetek közül kiválasszák a legjobbakat.

– Tartalmas, 20. századi történelmünk fordulatait megidéző írásműveket olvashattak a bírálók! Külön köszönjük, hogy a fiókokat feltúrva régi családi képeket, utcaképeket, portrékat osztottak meg velünk, közelebb hozva a felmenőik által átélt történeteket – közölte a levéltár.

A legjobbnak Sebestyén Sára a szászvári Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjának „Hepp József szépapám és családjának” története című írását találta a zsűri. 

 

Helyezések:

Első helyezett: Sebestyén Sára: Hepp József szépapám és családjának története (Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szászvár, felkészítő tanár: Futó Bettina)

Második helyezett: Bacher Magda, Bacher Anna és Bacher Lukács: Távol a szülőhazától (Sombereki Kalász Márton Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő tanár: Hegedűs Gábor)

Harmadik helyezett: Kraft Ákos és Kraft Ábel: Itthonról megyek haza (Sombereki Kalász Márton Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő tanár: Hegedűs Gábor)

Negyedik helyezett: Németi Roland: Az ükmamám Zaicz Zsuzsanna családtörténete (Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szászvár, felkészítő tanár: Futó Bettina)

Ötödik helyezett: Dan Ábrahám: A visszatérés csodája (Egyházaskozár-Bikali Általános Iskola, felkészítő tanár: Albert Endre)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!