Bemutatkoznak

2023.03.18. 16:54

Rendhagyó kínálattal termelői és kézművesvásárt rendeztek be a pécsi üzletközpontban

Közel 40 kitelepülő termelővel várja a vásárlókat jövő hét első felében a Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület az Árkádban.

Zs. K.

Március 20-tól 22-ig Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásárt rendeznek, ahol a tagjaik és meghívott vendégeik bemutatják gazdaságukat, valamint friss, egészséges, saját készítésű vegyszermentes élelmiszereiket. Természetesen a kézművesek is részt vesznek az eseményen, akik minőségi, egyedi, helyi értéket képviselő saját készítésű termékeket kínálnak. Az ünnepélyes megnyitóra hétfőn 10 órakor kerül sor, ahol dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke, Rittlinger József, a NAK Baranya Vármegyei Szervezetének elnöke és Kővári János, önkormányzati képviselő mond köszöntőt. 

 

A rendezvény háziasszonya, Varga Zsanett. 

A szervezők célja a Rövid Ellátási Lánc (REL) működtetése, elsősorban a Baranya vármegyei termelők és kézművesek bevonásával, valamint a Hungarikumok népszerűsítése. Alapító tagjai közül sokan már több 10 éve foglalkoznak termeléssel, kézművességgel, meghatározó szereplői az agráriumnak Baranya vármegyében, és vannak fiatal tagok is, akik a kommunikáció, marketing területén alkotnak kiemelkedőt és természetesen ők is családi gazdálkodók. 

A Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület Pécsen az új vásárcsarnok megnyitásától Kincses Baranya helyi termék és Hungarikumok közösségi üzletet működtet. A termékpaletta igen változatos, melyek között megtalálhatóak a mézek, méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, tészták, aszalványok, gyümölcs­italok, vegán krémek, pástétomok, ecetek, sajtok, tejtermékek, édességek, olajok, chilis termékek, kekszek, csomagolt sütemények. 

A szervezet a kistermelőket képviselve a vármegye több nívós rendezvényén megjelenve népszerűsítette már a baranyai helyi termékeket. Részt vettek már Siklóson, Pécsett, Palkonyán, Sombereken, Orfűn, Villányban, Pécsváradon nagyszabású rendezvényen, legutóbb a Mohácsi Busójáráson jártak 14 tagjukkal. Pécsen 2012-ben volt az első termelői és kézművespiac, 2023-as évtől kezdődően Pécsen 3 helyszínen szerveznek termelői és kézműves- piacokat. 

Választékot és minőséget hoznak a kitelepülők
Fotó: Löffler P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!