Telkeket alakítanak ki

2023.03.04. 11:46

Új lakóparkot terveztet Villány a letelepedni szándékozóknak

Zs. K.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a villányi városvezetés az új lakópark kialakítását tűzte ki célul, melynek a terveztetése már folyamatban van. Ennek keretében a Villányban letelepedni szándékozók számára közművesített építési telkeket hoznak létre. Az új lakóövezetet a Wesselényi utca és az elkerülő út közötti tömbben alakítják ki, ahol körülbelül 20–25 családi ház építésére ideális telket kínálnak majd. A 800–1000 négyzetméteres parcellák mellett nagyobb, körülbelül 2000 négyzetméteres telkeket is kialakítanak, ahol akár 7–8 társasház is épülhetne.

Mayer István elmondta, ez a fejlesztés az önkormányzat teljesen önerős kezdeményezése. Az elkövetkezendő hetekben véglegessé válik a telekstruktúra és várhatóan március végéig elkészülnek majd ehhez kapcsolódóan azok a látványtervek, amelyeket promotálni tudnak és amelyekkel el tudják kezdeni a telkek előértékesítését is.
A villányi önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a kisgyermekes családok igényeit kielégítő beruházásokra: az óvoda udvarának fejlesztésére és egy új bölcsőde megépítésére is nyertek tavaly támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A kivitelezésekre a következő két évben kerülhet sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!