Most a virágoké lesz a főszerep

2023.03.07. 14:32

Versekkel köszöntik a vevőket nőnapkor a pécsi vásárcsarnokban

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Március hetedikén már érződött a pécsi vásárcsarnokban, különleges nap közeleg. A piacon jóval több helyen kínáltak virágokat. Nem meglepő, mivel március nyolcadika a nőkről szól, és számukra az egyik legszebb ajándék a virág, ami a szépségüket, kedveségüket, törékenységüket jelképezi. 

„Hét éve minden évben én vásárlom meg a virágokat édesanyáinknak, ugyanis párom, Kis András sokáig dolgozik, így neki nem marad rá ideje, hogy a nőnapi meglepetéseket beszerezze”, mondta az egyik virágárusnál kedd délelőtt Gárdonyi Beatrix, miközben két gyönyörű rózsát választott ki.

Fotós: Laufer László

Kérdésünkre, hogy ő minek örül a legjobban, csak mosolygott, majd hozzátette: a párjának.

Miközben a fiatal hölggyel beszélgettünk, nem messze tőlünk megjelent a pécsi vásárcsarnok vezetője, Orbán Krisztina. Ha már így összefutottunk, rákérdeztünk, mivel készül a Nemzetközi Nőnapra a csarnok, lesz-e valami újdonság.

– A Pécsi Nemzeti Színház férfi színészei a magyar- és a világirodalom legszebb verseiből állítottak össze egy verscsokrot, ami a nőnapkor a vásárcsarnokban lesz hallható

 – említette Orbán Krisztina.

Fotós: Laufer László

Mint megtudtuk, Lipics Zsolt a pécsi színház igazgatója örömmel vette a felkérést, hogy a pécsi színház férfi színészei (Götz Attila, Laklóth Aladár, Németh János, Széll Horváth Lajos, Tóth András Ernő és természetesen Lipics Zsolt) összeállítsanak egy verscsokrot, ami csarnok nyitvatartási idejében óránként lesz hallható az épület központi hangszóróján keresztül. 

Különleges virágokból sem volt hiány

A pécsi vásárcsarnokban bőséges virág kínálat volt már március hetedikén, de úgy tudjuk Nőnapkor még nagyobb lesz a választék. A pultokon többek között rózsák, szegfűk, tulipánok, gerberák, íriszek sorakoztak. A virágárak nagyságtól, fajtától fügtek, volt melynek szálját 400 forintért kínáltak, de olyat is láttunk, ami 2000-3000 forintba került. Különleges virágokat is találtunk, például Dél-Amerika területén őshonos inkaliliomot, illetve ázsiai liliomot. A kollégáimnak a legjobban a papagájvirág tetszett, amelynek virága valóban egy papagáj csőrére emlékeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!