A beiratkozás is változik

2023.04.10. 15:45

Egy óvodával kevesebb nyit ki szeptembertől komlón

Változik az idei évtől az óvodai beiratkozás Komlón, és miután eggyel kevesebb intézmény nyit ki szeptembertől, a körzethatárok is módosultak.

W. K.

Fotó: maroke

Ahogy arról portálunkon korábban beszámoltunk, a Templom téri tagóvoda a következő nevelési évtől bezárja kapuit a gyereklétszám, valamint az óvodai dolgozók számának csökkenése miatt. Az intézménybe jelenleg 18 gyermek jár, közülük szeptembertől 10 nagycsoportos iskolába megy, és az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről-évre kevesebb a beiratkozó. Az épület szeptembertől visszakerül a Komlói Katolikus Plébániához, további hasznosításáról a tulajdonos egyház dönt majd. 

Jelentős változás a korábbi évekhez képest az is, hogy idéntől központosították a beiratkozást: az egy helyen, a székhelyintézményben történik, a Komló Városi Óvodában, a Tompa Mihály utcában - idén április 24-től 28-ig, hétfőtől péntekig 7 és 17.30 között, hogy melyik nap, az a választott tagintézménytől függ. Az újítással többek közt cél, hogy átláthatóbb, rendszerezettebb legyen az adminisztráció a beiratkozás során, és megszűnjön az egyes tagóvodák létszáma közti aránytalanság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!