Kilenc állomás várta őket

2023.04.26. 13:53

Életet is mentettek a fiatalok az elsősegélynyújtó verseny baranyai döntőjében (galéria)

Kilenc csapat három kategóriában versenyzett szerda délelőtt a Magyar Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó verseny megyei döntőjében. A kilenc állomáson olyan baleseteket, sérüléseket imitáltak a szervezők, melyek otthonunkban, vagy a hétköznapokban bárhol megtörténhetnek.

Zs. K.

Baranya vármegye különböző pontjairól összesen kilenc csapat mérte össze tudását a Magyar Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó verseny vármegyei döntőjében. Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatója elmondta, a csapatok az idei területi vetélkedők legjobbjai, és ezúttal olyan feladatokat, szituációkat kaptak a gyerekek, amelyek otthon is megtörténhetnek. A gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában versenyző csapatok a gyakorlati feladatok megoldása után értékelést is kaptak. Nemcsak a megfelelő kötések elvégzése, és a sérültek szakszerű ellátása nyomott a latba, hanem például az is, hogy hogyan kommunikáltak a fiatalok a balesetet szenvedettekkel, vagy hogy időben hívták-e a mentőket.

A versenyen jelen voltak a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának munkatársai is, a zsűrizést pedig az Országos Mentőszolgálat munkatársai végezték. Gyermek kategóriában első helyezést ért el a Mentő Macik csapata, ifjúsági kategóriában a Szívdöglesztők, felnőtt kategóriában pedig az SSB csapata bizonyult a legjobbnak, így ők részt vehetnek a szeptemberi országos versenyen is. Az elméleti tudást felmérő Totóban a legjobb eredményt az SSB csapat érte el.

A Magyar Vöröskereszt már 1971. óta rendezi meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyt azzal a céllal, hogy a versenyzők már a gyerekkortól kezdve minél szélesebb körben használható ismereteket szerezzenek az elsősegélynyújtásban, illetve hogy rádöbbentsék az embereket arra, hogy a minimális elsősegélynyújtás tudására szükség van.
 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!