Bemutatókkal ünnepeltek

2023.04.29. 16:44

Fegyverropogás zavarta meg a csendet a Zsolnay Negyedben (Galéria)

Kommandósok csaptak le a pécsi Zsolnay Negyedben a bűnbandára. Fegyver is eldördült a bevetés során.

Zs. J.

Gyerekzsivajjal telt meg a Zsolnay Negyed, szombaton rendezték meg a rendőr és tűzoltó-, valamint mentők napját. Sokféle programmal készült a rendőrség, kölönböző bemutatókra is sor került, így a kommandósok is színre léptek, akciójuk során egy drogügyletet zavartak meg az egyenruhások. Egy férfi drogot vásárolt egy kocsiból, mikor a kommandósok megérkeztek a tett színhelyére. A drogot árusító azt gondolta, hogy a vásárló hívta ki a kommandósokat, ezért vevőt megszúrta. A drogárusító és a kommandósok között tűzharc alakult ki, melyben a kommandósok bizonyultak jobbnak. 

– Speciális intézkedést láthattak a gyerekek, megismerkedhettek a rendőrség járműveivel, fegyvereivel. Kiemelt feladatot kapott idén a bűn- és balesetmegelőzés, mivel nagyon sok baleset történik Baranyában. Ezért kollégáim megpróbáltak felhívni a figyelmet, illetve tanácsokat adni, miként lehet a baleseteket megelőzni 

— mondta el Popovic Dejan, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrégi napon Laufer László, a Dunántúli Napló és a bama.hu fotóriporterének képeiből nyílott kiállítás, Negyven évnyi rendőr napló címen,  ami kollégánk 40 éves munkásságának egy szeletét ölelte fel, hiszen annyi kép készült az egyenruhásokról, hogy azt egyszerre lehetetlenség volt bemutatni. A résztvevők megismerkedhettek egy új programmal is, melynek a neve: Kék úton. Ez egy olyan pályaorientációs program, amely az óvodásoknak mutatja be a rendőri pályát.


 – Igyekeztünk olyan eszközöket kihozni, amelyek a gyerekeket érdekelheti, különféle szerek, speciális mentőberendezések. Kicsit a történelmet is igyekeztünk bemutatni, ezért a második világháborúban alkalmazott eszközöket is felvonultattuk – mondta Mácsai Antal, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, aki lapunknak elmondta, hogy a második világháborúban az amerikaiak  véleménye alapján a világon az egyik legjobban működő szervezet volt a magyar.

 

– Szép hagyomány a vármegyében, hogy Szent György, Szent Flórián és Szent Kamill napján közösen ünnepelnek a rendőrség, a katasztrófavédelem, az idegenrendészet és a mentőszolgálat tagjai egy látványos bemutatókkal egybekötött családi nap keretében – említette meg köszöntőjében Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke, aki hozzátette, hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa, ami a rendészet, a határőrség, a polgárőrség és katasztrófavédelem munkája nélkül nem lehetne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!