Ismét „bizonyított” a városvezetés

2023.04.17. 07:01

Felújítás miatt ment tönkre ez a belvárosi utca, ezért fel kell újítani!

Éppen az egyik MSZP-közeli alpolgármester családjának a szállodája van abban az utcában, ahol igen gyorsan nekilátnak az útfelújításnak. Amire egyébként azért van szükség, mert a városvezetők ráterelték a forgalmat a sétálóutcai funkcióra tervezett Szepesy Ignác utcára.

Bóka Máté

Fotó: Kovacs Liliana

A Széchényi teret a Káptalan utcával összekötő Szepesy Ignác utca esete kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit a Vince utcával tett a pécsi városvezetés. Ahogy ott is, itt is ráengedték a nagyobb autós forgalmat az utcára, amit korábban részben sétálóutcaként hoztak létre az Európa Kulturális Fővárosa programban.

A Vince utcában a vitatott Tettye utcai forgalmi rend megváltozásával alakultak ki a burkolatban károk, és hiába gyűjtöttek aláírást az ott élők az eredeti helyzet visszaállítására, az MSZP–DK-s városvezetők – és helyi képviselőjük, P. Horváth Tamás – rájuk se hederítenek már hónapok óta.

A Szepesy Ignác utca kapcsán viszont már kénytelenek voltak bevallani a baloldaliak a nyilvánvalót, hogy a Széchényi téri Régészeti Múzeum felújítása miatt, tavaly szeptembertől az építkezés „átmenetileg befolyásolta a gyalogos-, a kerékpáros- és az autós forgalmat a belvárosban. Az ideiglenes forgalmi rend következtében a Szepesy Ignác utcát a korábbiaknál jóval jelentősebb forgalom terhelte, emiatt több helyen burkolatsüllyedések alakultak ki”.

Ezeket pedig a héten kezdik el kijavítani, de arról már nem tesznek említést, hogy a forgalmi rend kialakításáról éppen hogy ők döntöttek, vagyis a felesleges pluszkiadást a pécsi önkormányzatnak, vagy annak cégének a döntése okozta. Ráadásul némi odafigyeléssel ez elkerülhető lett volna, hiszen a Hunyadi úton is kialakíthattak volna olyan területet, amelyet a múzeumi felújítás során ideiglenesen igénybe vehettek volna a munkások – igaz, ezzel az MSZP-közeli pécsi alpolgármester, Ruzsa Csaba családjának birtokában lévő belvárosi hotelnek okoztak volna némi kellemetlenséget.

– A baloldali városvezetés most már sokadik alkalommal bizonyítja alkalmatlanságát még arra is, hogy akárcsak egy házat felújítson vagy egyáltalán megoldjon olyan alapvető kérdést, mint a forgalom irányítása

 – mondta Csizmadia Péter, fideszes frakcióvezető. – Tudjuk, hogy a Vince utcában milyen problémákat okoztak azzal, hogy a négy-ötszörösére növelték a forgalmat a forgalmi rend megváltoztatásával, és most úgy tűnik, hogy miután egy újabb utcánál tették ezt meg, sok tízmilliós, vagy akár százmilliós pluszköltséget jelent ez. 

Érdekesség, hogy a baloldali városvezetés más útfelújításokhoz képest – amikre éveket kell várni – meglehetősen gyorsan reagál a tönkrement burkolat megjavításában, azt nem tudni, hogy köze van-e ehhez annak, hogy a Ruzsa-család hotelkomplexumának másik oldala éppen a Szepesy Ignác utcára néz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!