Fenntarthatóság

2023.04.27. 14:00

Iskolakert tervezésére is buzdít a jelenleg zajló témahét

A tudatos vásárló 12 pontjára hívja fel a figyelmet hivatalos internetes közösségi oldalán a Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület az április 24-től 28-ig tartó Fenntarthatósági Témahét keretein belül. Ennek első pontja, hogy vásárlás során mindenki a pénzével szavaz.

W. K.

Illusztráció

Fotó: lovelyday12

– Eldöntheted, mit és kit támogatsz, mit nem. Nem kell támogatnod a környezetszennyezést, a vegyszerezést, a gyermekmunkát, a káros és felesleges dolgok tömeges gyártását – hangsúlyozza az egyesület. 

– A szemét pedig értelmetlen pénzkidobás, és terhelés a környezetnek, mindig gondold végig, mennyit dobsz majd ki abból, amit megveszel 

– hívják fel erre is a tudatos vásárló második pontjaként a figyelmet.

A Fenntarthatósági Témahét programjába 2023-tól a fogyasztóvédelem kiemelt témaként került be – az öt napon át tartó rendezvénysorozatban az ország általános és középiskoláiban a fenntarthatósággal kapcsolatos programok során a diákok ismereteinek bővítésére kerül sor, a fiatal fogyasztók tudatosságának növelése érdekében. – A diákok az online vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogokról, valamint környezettudatosságról, energiahatékonyságról, energiatakarékosságról és az energiacímkékről kaphatnak tan­órák keretében tájékoztatást – közölte az Igazságügyi Minisztérium.

A TeSzedd országos szemétszedési akciók szintén a Fenntarthatósági Témahét programjai, és többek közt iskolakert tervezésére is buzdítják a diákságot. A pályázat célja, hogy az iskolai csoportok saját tervezésű, legalább egy négyzetméteres iskolakerti ágyást hozzanak létre, kreatív, a fenntarthatóságot szolgáló megoldásokat alkalmazva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!