Akadályba ütközünk

2023.04.11. 14:59

Nem könnyű most az autósok sorsa a pécsi utakon

A pécsi Szigeti úton kerékpárutat építenek, a Verseny utcában a víziközmű fejlesztése zajlik, míg a város több pontján kátyúzás nehezíti a közlekedést.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

„Kis túlzással, minden nap megnézem, hogy van-e újabb lezárás a városban, illetve merre kerülhetek”, mondta egy középkorú férfi, akit arról kérdeztünk, hogy mit szól hozzá, hogy újabb útszakaszt zárnak le Pécsen.

Az egyik legjelentősebb lezárással az Uránvárosból belvárosa felé, vagy a belvárosból Uránvárosba tartó autósoknak kell megküzdeniük március 23-ától, hiszen ekkor kezdték el építeni a nyugati kerékpárutat a Szigeti úton. A munkálatok miatt teljesen lezárták az Erkel Ferenc utca és a Huszár utca közötti szakaszt, illetve számos környékbeli utcában is változott a közlekedési rend, ami nemcsak az autósokat érinti, hanem a gyalogosokat is. A rendőrség korábbi megkeresésünkre közölte, hogy a lezárt szakaszon az áthaladást váltakozó irányban, a kihelyezett forgalomirányító jelzőlámpa biztosítja. A jelzőlámpa előtt – megismételve – kihelyezték a „Mindkét irányból behajtani tilos”, valamint a terelő útvonalat előjelző táblákat.

Olvasóink azt is közölték, hogy a rendőrök több esetben büntetik a Szigeti útra behajtókat, amire a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt reagálta, hogy a rendőrség részéről célzott ellenőrzés nincs, az érintett útszakaszon kizárólag a forgalom segítése céljából vannak jelen, illetve megemlítették, hogy a rendőröknek a területre szabálytalanul behajtó járművezetőkkel szemben – az elkövetett szabályszegés miatt – intézkedési kötelezettségük van. A hatályos jogi szabályozás szerint közigazgatási bírságot szabnak ki, mivel figyelmeztetés lehetősége a jogszabály alapján kizárt.

Április 11-től félpályás lezárás lépett életbe a Megyeri út-Verseny utca-Közraktár utca csomópontban. A Megyeri útról nem lehet egyenesen tovább menni a sorompó felé a kereszteződésnél, csak jobbra a Verseny utca, vagy balra a Közraktár utca irányába lehet majd haladni. A Közraktár utcából egyenesen a Verseny utca, illetve Kertváros felé lehet tovább menni. Ennél a csomópontnál csak a Verseny utca irányából lehet majd a Megyeri útra

Úthibákat javítanak

Áprilistól július elsejéig a Kiss Ernő utcában, a Vadász utcától a Vöröskereszt utcáig tartó szakaszon cserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket, ami miatt egyes utcákon részleges lezárás van, illetve lesz. A Tettye Forrásház Zrt. azt is közölte közleményében, hogy elkezdték helyreállítani a téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítását. A munkálatok többek között a Budai külvárosban lévő Avar utca, Vadász utcát, a Szigeti külvárosban a Móré Fülöp utcát és Gyárvárosban a Tétény utcát, a Kertvárosban a Bogár, Lőtér, Móra Ferenc és Németh László utcákat, a belvárosban a Mária utcát, míg a keleti városrészben Pécsbánya, Meszes, Borbálatelepen dolgoztak vagy dolgoznak a Tettye Forrásház Zrt. megbízásából a szakemberek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!