Fontos beruházás

2023.04.16. 17:09

Rekordnagyságú, 814 milliós víziközmű-fejlesztést adtak át Orfűn

A Mecsekben található település fontos turisztikai célpont, melynek hosszú ideje okozott gondot az ivóvíz-rendszer elavultsága. Ezt orvosolja a hétvégén átadott fejlesztés.

bama.hu

Forrás: Hoppál Péter hivatalos Facebook oldala

Kajdy Zita polgármester asszony kereste meg levélben Orbán Viktor miniszterelnököt és Hoppál Pétert, Orfű országgyűlési képviselőjét, hogy segítséget kérjen a település víziközmű-fejlesztéséhez. A mecseki nagyközség ivóvízbázisából rengeteg víz szivárgott el, a megoldatlan helyzet többször okozott ellátási problémákat a helybélieknek.

Forrás: Hoppál Péter hivatalos Facebook oldala

A megkeresésre a kormányzat pozitív választ adott és egyedi kormánydöntést követően kiemelkedően magas, 814 milliós hazai forrásból származó támogatás érkezett Orfűre. A segítségnek köszönhetően 140 méter mély karszt ivóvíz kutat ástak és a teljes orfűi víziközmű hálózatot sikerült megújítani. Ennek eredményeként a település vízellátása sokkal biztosabbá vált és az elszivárgó vízmennyiség is minimálisra csökken.

A hivatalos átadóra a hétvégén került sor a 18. Medvehagyma Fesztivál részeként. Az eseményen dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Kajdy Zita polgármester adta át a beruházást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!