Lépni kellett

2023.04.12. 15:45

Változás: csak lassan a villányi pincesoron!

A megnövekedett gyalogosforgalom miatt 40 km/h-s sebességkorlátozás lépett érvénybe Villányban, a Baross Gábor utca Táncsics M. utcai kereszteződése és a Kölcsey F. utcai kereszteződése közötti szakaszon, azaz a pincesoron.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Mayer István, Villány polgármestere elmondta, a körülbelül tíz éve megépült elkerülőút nagymértékben csökkentette a városon áthaladó járműforgalmat, a pincesoron azonban továbbra is jelentős az autóforgalom, ezzel együtt pedig a gyalogosforgalom is. Főként az alsó pincesor szolgáltatói jelezték, amit a városvezetés is észlelt, hogy indokolt lenne sebességkorlátozást bevezetni. 

Az önkormányzat megkereste a Magyar Közút Zrt-t. A társaságnak nem volt kifogása ez ellen, így a képviselő-testület határozatot hozott a 40 km/h-s sebességkorlátozó tábla kihelyezéséről, illetve súlykorlátozás bevezetéséről, a táblákat ezután a közútkezelő helyezte ki. A városvezetés és a pincesor szolgáltatói bíznak benne, hogy az autósok továbbra is kellő körültekintéssel, a gyalogosokra, kerékpárosokra vigyázva közlekednek majd az érintett útszakaszon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!