Újabb állami támogatást a Hullámfürdőnek

2023.05.27. 07:00

A baloldali városvezetés egyáltalán nem verte nagydobra a kormány újabb segítségét

Bár Péterffy Attila pécsi polgármester sajtókapcsolati tanácsadójának a fizetése is már megközelítette a félmillió forintot – ez csak az, amit Péterffytől kap –, a polgármesteri kabinet több tagja több százezer forintos fizetést vihet haza, évente több mint 120 millióba kerül az önkormányzati sajtó, mindeddig nem számoltak be arról, hogy kormány ismét biztosított forrást a Hullámfürdő működtetésére.

b. m.

Fotó:

Ráadásul erről már hetek óta tud a jelenlegi polgármester. A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága május 9-én kelt levelében értesítette Péterffyt, hogy a Hullámfürdőnek áprilistól szeptemberig terjedő időszakban felmerülő közüzemi költségeire vissza nem térítendő támogatásként bruttó 35 milliót adnak.

A támogatási döntés elfogadásáról pedig május 10-ig kellett nyilatkoznia a baranyai vármegyeszékhelynek, ami meg is történt a baloldali városvezető részéről. Mint kiderült, a támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat a Pécsi Sport NZrt. közreműködőként el is készítette, azt az államtitkársággal le is egyeztette.

A kormányellenes hangulatkeltésben zavart okozó ügyet azért nem tudták tovább titkolni, mert a 2012-ben megalkotott önkormányzati vagyonrendelet szerint a felajánlott vagyon elfogadásáról húszmillió forint fölött és ötvenmillió forint értékhatárig a Költségvetési és Gazdasági Bizottság hozza meg a döntést. Azaz végül nyilvános előterjesztést kellett készíteniük a városházán a történtekről, ami ezúttal a bizottság utólagos jóváhagyásáról is szólt.

A baloldali városvezetés által folyamatosan támadott Orbán-kormány egyébként nem először nyújt segítő kezet a Hullámfürdő üzemeltetésében, hiszen tavaly szintén tízmilliókat utaltak a városnak, hogy az uszoda a nehéz gazdasági helyzetben is fogadhassa az úszni vágyó amatőröket, fiatalokat, időseket és sportolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!