Irány Norvégia!

2023.05.11. 13:39

A pécsi versenyzők idén is kiválóan szerepeltek az országos hackerversenyen

Április utolsó hétvégéjén rendezték meg az idei Hungarian Cyber Security Challenge, melyen a tavalyi évhez hasonlóan ismét kiváló eredményt értek el a pécsi versenyzők – írja közleményében a Cubicfox.

bama.hu

Forrás: Cubicfox

Varga Bálint a senior kategóriában 2., összetettben a 7., Kovács Norbert pedig összetettben a 3. helyezést érte el. Ezzel a versenyzők bebiztosították helyüket az edzőtáborba, ahol a magyar csapat felkészül az európai versenyre, amelyre idén októberben Norvégiában kerül sor.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyén a résztvevőknek a valós életben is előforduló feladatokat kellett megoldaniuk, mint például biztonsági rések és újonnan felfedezett sebezhetőségek felderítése, az élet különféle területein.

Varga Bálint, a Cubicfox fejlesztési vezetője elmondta, hogy az ilyen típusú versenyek amellett, hogy teret adnak a kiberbiztonságban jeleskedő szakembereknek, felhívják a figyelmet arra is hogy az internetes bűnözők, akik a rosszindulatú programok és támadások mögött állnak, mindig egy lépéssel előrébb járnak. A közelmúltban sokat hallhattunk például az e-Kréta feltöréséről, de nemrég például még a Pécsi Tudományegyetem rendszerét is komoly zsarolóvírus támadás érte.

Az ilyen incidensek súlyosan érintik a cégeket és az intézményeket, hiszen nem csak anyagi kárt okoznak, hanem komoly adatvédelmi és biztonsági problémákat is előidéznek. Ha pedig akár csak rövid időre is elérhetetlenné válnak a rendszerek, az sok bosszúságot és egyéb kárt okozhat a felhasználók számára is.

– A szoftverfejlesztő cégeknek fontos szerepük van a biztonságos online környezet kialakításában. A fejlesztett szoftvereknél és rendszereknél rendkívül fontosak a megfelelő védelmi intézkedések, hogy az ügyfelek és felhasználók személyes adatai és a vállalkozás értékei is biztonságban legyenek. Érdemes tehát a fejlesztések tervezésekor már ezzel is számolni – tette hozzá Varga Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!