Teremtésvédelem

2023.05.27. 15:40

A természet és az ember kapcsolatát elemzik

Teremtésvédelmi filmklubba várja május 30-án este a Pálos Lelki Központ az érdeklődőket – mint minden hónapban, úgy most is egy ökológiai témájú film kapcsán oszthatják meg tapasztalataikat, gondolataikat a résztvevők egymással.

w. k.

Fotó: Bujdos Tibor

A vetítések során felfedezzük a Teremtés ajándékát és felelősségét, új szempontokat veszünk figyelembe a környezetünkkel való kapcsolódásainkban. Hitünk alapján közösen gondolkodunk az aktuális cselekvésmintáinkról és az újabb gyakorlatokat is meghallgatjuk és megfontoljuk 

- fogalmaz programajánlójában a Pálos Lelki Központ.

A klubfoglalkozásokon terítékre kerülő filmek kivétel nélkül környezeti, társadalmi tematikájú, a természet és az emberi természet kapcsolatáról szóló magyar és nemzetközi alkotások. A május 30-án 19 órakor kezdődő filmnézést követően ezúttal is a témát kiscsoportokban dolgozzák fel majd a résztvevők.

Ugyanezen a napon, ugyanebben az időpontban a katolikus hit alapjairól szóló katekézissorozat soron következő hittanos alkalmára várja a fiatal, 18–28 éves felnőtteket Bíró László püspök atya és Puskás Antal atya a Pálos Lelki Központban. A kéthetente keddenként 19 órakor kezdődő, másfél órás programot mindenkinek ajánlják, aki szeretné jobban megismerni Istent és elindulni az életszentség felé, aki szeretné másokkal együtt keresni a krisztusi válaszokat korunk égető kérdéseire.
A Pálos Lelki Központ weboldalán elérhető felhívás szerint ezek, a katolikus egyház tanításának alapvető írása, a Katekizmus tanulmányozására életre hívott alkalmak egymásra épülnek, de a programhoz bármikor lehet csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!