Zajlanak a munkálatok

2023.05.11. 16:48

A tervek szerint júniusban nyitja meg kapuit a szászvári fürdő

Gőzerővel készülnek a strand nyitására Szászváron – a tervek szerint, ha az időjárás is lehetővé teszi, június elejétől várják a fürdőzni vágyókat.

Wald Kata

Forrás: Szászvári Strandfürdő

Javában zajlanak a nyitást előkészítő munkálatok a szászvári strandon. Mint azt Vidák Krisztinától, a település polgármesterétől megtudtuk, megkezdődött a medence tisztítása, a benne lévő víz kiszivattyúzásához a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyújtott segítséget. Kisebb festési munkák is zajlanak, illetve szépítik a strand környezetét. Gazolás, söprés, takarítás – ezek az aktuális teendők. 

A technikai feltételek adottak a fürdő nyitásához, a személyzet is rendelkezésre áll, a büfé üzemeltetőjéről várhatóan a jövő héten dönt a képviselő-testület, és remélik, hogy a szükséges engedélyek is időben megérkeznek. Vidák Krisztina kiemelte, a tervek szerint június elejétől már szeretnék fogadni a fürdőzőket, amennyiben ezt az időjárás is lehetővé teszi.

Komolyabb újítások, fejlesztések idén nem várhatók, a szükséges korszerűsítések tavaly megtörténtek. Akkor rendbe tették a medence burkolatát, az elavult startköveket a szabványnak megfelelő, fémből készült emelvényekre cserélték, alkalmassá téve így a strandot kisebb versenyek megtartására is. Mindemellett a gépház korszerűsítése és az épület szigetelése is megtörtént, és egy egyéni vállalkozó támogatásának köszönhetően a kis medence sem maradt ki a fejlesztésből. 

Jóllehet 2022-ben csak július végén nyitott ki a szászvári strand vízminta-vételezéssel kapcsolatos problémák miatt, idén azonban ilyen akadályokkal nem számolnak. A tavalyi nyárhoz hasonlóan kulturált, csodálatos természeti környezetben fogadja a felfrissülni vágyókat, illetve – mint Vidák Krisztina kiemelte – ebben a szezonban is különféle szórakoztató rendezvényeknek ad majd otthont a fürdő.

A szászvári strand 1935-ben épült, komolyabb korszerűsítésre utoljára csaknem húsz évvel ezelőtt, 2003-ban került sor. A pandémia és a gépház állapota miatt két évig zárva tartottak, tavaly óta azonban megújulva várják a vendégeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!