Ápolják a hagyományt

2023.05.05. 15:45

Az újpetrei kultúrház udvarán találkozik a két nemzetiség

Május 13-án immár második évben szervezi meg az Újpetrei Ifjúsági Egyesület a helyi német és cigány önkormányzat támogatásával a Nemzetiségek egy asztalnál elnevezésű rendezvényt.

Zs. K.

es

Fotó: Flajsz Péter

A program 12:30-kor toborzó felvonulással kezdődik: az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja és ifjúsági fúvós zenekara az Ifjúsági Egyesület épülete elől (Jókai tér) indul, míg az Alsószentmártoni Romatest táncegyüttes és az Alsószentmártoni zenekar a falu végéről (Szabadság tér - alsó buszmegálló) vonul fel. A két kultúra, illetve nemzetiség a Művelődési ház udvarán fog találkozni „egy asztalnál”, ahol kezdődik a színpadi műsor. 

15 órától a Schwowischi Buam (először lépnek fel Baranyában), majd 16 órától Fischer Norbi és az Ex Royal zenél, 17 órakor pedig Soltész Rezső lép színpadra. Az énekes a pályája elején többször is fellépett már a községben, most örömmel köszöntik újra őt a faluban. 18 órától Nótár Mary roma pop énekes szórakoztat, amely után  Zizi DJ-vel egy nemzetiségi szabadtéri discoval zárják a programot.

A rendezvény ideje alatt a Faluvédő Újpetrei Polgárőr Egyesület biztosítja a helyszínt, és ők segítenek a parkolás koordinálásában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!