Tájoló Nap

2023.05.15. 13:40

Boda csapata nyerte az idei fizika–kémia-vetélkedőt

zs. k.

A kép illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Immár tizenhetedik alkalommal szervezték meg a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs Ellenőrzési és Településfejlesztési Önkormányzati Társulás (NYMTIT) községeiben tanulók számára a Niels ­Bohr fizika–kémia-vetélkedőt, amelyen 11 tagtelepülés 44 diákja mérte össze tudását a hetvehelyi sportcsarnokban. A versenyt tavalyhoz hasonlóan ismét a bodai csapat nyerte, így a vándorserleg másodszor is Bodára került. A csapattagok közül mindannyian egyéni díjazásban is részesültek, hiszen az egyéni versenyben a 7. osztályosok között Pej Dániel első, Dobszai Norina második, a 8. osztályosok között Mészáros Melinda első, Megyeri Dániel pedig harmadik helyezést ért el.

Második helyen a cserkúti csapat végzett, a harmadik legeredményesebb pedig a hetvehelyi csapat lett. A diákok jutalmazása ezúttal sem maradt el.
A hetvehelyi sportcsarnok évek óta biztosít helyszínt a Niels Bohr-vetélkedőnek, emellett évente rendeznek a NYMTIT községei részvételével Tájoló Napot Bodán, a szakmai programhoz kapcsolódó gyermekvetélkedőt pedig Cserkúton tartják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!