Lehet gurulni

2023.05.31. 12:30

Elkészült a bmx- és gördeszkapálya a Komlói Közösségek Háza környezetében

W. K.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2016-ban pályázatot hirdetett TOP-7.1.1-16 kódszámon, „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” címmel. Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem támogatási kérelmet nyújtott be, BMX- és gördeszka pálya kialakítása a Közösségek Háza környezetében címmel, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00234 azonosító számmal. A pályázatot az Európai Unió és Magyarország Kormánya 12 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A pályázati program forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Komló Város Önkormányzat az utóbbi években jelentős mértékben fejlesztette a szabadidős és rekreációs tevékenységeket kiszolgáló parkokat, létesítményeket és eszközöket. Egy újabb sportággal bővült a település kínálata, ezúttal a gördeszkás, görkorcsolyás és BMX-es közösség igényeit elégítheti ki az újonnan megépült Skatepark. A „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című pályázatnak köszönhetően a Közösségek Háza környezetében kialakításra került egy Skatepark. Az újonnan aszfaltozott pályára telepítették a két 1,25 méteres negyedívet, a 0,6 méteres lépcsős piramist, illetve a közel 5 méter hosszú csúszókorlátot. Továbbá a pálya közvetlen környezetében utcabútorok kerültek kihelyezésre, valamint telepítettek két támla nélküli és két támlás padot a park körül található területre. Minden pad mellé szemetesek kerültek, illetve a pálya bejáratánál helyet kapott egy öt férőhelyes kerékpártároló, valamint egy információs tábla a használati utasításokról, szabályokról és feltételekről. A beruházás közvetlen funkcióján, vagyis a sportolási lehetőségen túlmutat, hiszen az önkormányzat ezen fejlesztésekkel közösségi tereket kíván létrehozni, ahol a fiataloknak lehetőségük adódik a találkozásokra, amelyek révén közösségformáló szerepet is betölthet a park.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!