Közös tapasztalatok

2023.05.27. 20:15

Hat baranyai szervezet kötött együttműködési megállapodást

Együttműködési megállapodást kötött három beremendi egyesület három komlói szervezettel.

zs. k.

A beremendi Délpont, a Határszél és az „Ezüst Fenyő” Beremendi Nyugdíjas Egyesület, valamint a komlói Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Komlói Honismereti és Városszépítő és a Komlói Polgárőr Egyesület a jövőben támogatják egymást és bővítik közös ismereteiket a nemzetiségi kultúra, a szabadidő, a sport, a turizmus, a szakmai tevékenységek, valamint a pályázatok területén. 

Emellett a résztvevők kölcsönösen tájékoztatják egymást a lehetőségekről, információkat és tapasztalatokat osztanak meg a nemzetiségi és az egyesületi munkával kapcsolatban, továbbá segítik egymást a nemzetiségi oktatást és kultúrát érintő kérdésekben. A szervezetek lehetőség szerint részt vesznek egymás rendezvényein, ahol népszerűsíthetik saját településüket és tevékenységüket, és azt is megfogalmazták, hogy közös rendezvények megszervezésére, közös projektek, programok kidolgozására, megvalósítására és támogatására is alkalmakat teremtenek.

 

A megállapodást május 20-án Sikondán írták alá az egyesületek vezetői, illetve képviselői: Bosnyák Zoltán Lyubinkó (Délpont Egyesület), Végvári Tibor (Határszél Polgárőr Önkéntes Tűzoltó Speciális Kutató-Mentő Egyesület), Waller István Antalné („Ezüst Fenyő” Beremendi Nyugdíjas Egyesület), Sarkadi László (Komló Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata), Szarka Elemér (Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület), Deák Imre (Komlói Polgárőr Egyesület). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!