A kapocs a fotó

2023.05.06. 19:36

Jubileumi fotótárlat nyílik Eszéken és Pécsett

M.B.E.

A kép illusztráció

Fotó: blurAZ

A Mecseki Fotóklub is csatlakozik Pécs és Eszék 50 éves jubileumi testvérvárosi rendezvényeihez. A Mecseki Fotóklub rendezvényei 1957-es megalakulása óta napjainkig kiemelkedő szerepet játszanak a város kulturális életében (klubkiállítások, nyilvános klubestek, diaporáma-vetítések, fotóművészeti előadások és fotótechnikai bemutatók, képbírálatok stb.), melyeket mindenkor szépszámú közönség tekint meg.

A jubileumi esztendő kapcsán meghívták az Eszéki Fotóklubot egy bemutatkozó kiállításra, egyúttal felajánlották a Mecseki Fotóklub tavaly megnyitott 65 éves jubileumi kiállításának anyagát egy eszéki tárlatra. Az Eszéki Fotóklub örömmel fogadta a kezdeményezést, így a  bemutatkozásuk május 9-én nyílik a Pécsi Civil Közösségek Háza Halász Rezső Galériájában. Az „Eszéki Fotóklub kollekciója” rendezvényen 40 képből álló válogatás  látható június 12-ig.

Az Eszéki Kulturális Központ munkatársai pedig már elszállították a pécsiek kiállítási anyagát, mely a tervek szerint május 15-én nyílik meg Eszéken. Azon a napon, amikor ott a testvérvárosi kapcsolat létrehozásának 50 éves létrejöttének méltatására egy jubileumi rendezvény zajlik, s ennek keretében a Pannon Filharmonikusok zenekar is koncertet ad, Pécs városa pedig delegációval képviselteti magát.

A Mecseki Fotóklub 65 éves jubileumára 65 képből álló válogatást készült, ami a Tudásközpontban volt Pécsettt látható, s melyről fotóalbum is megjelent. Ez nem tematikus kiállítás, hanem a klub 60 éves jubileuma óta eltelt időszakban készített képekből egy szakmai zsűri összeállítása 31 klubtag 280 benyújtott fotójából. Köztük találhatók természetfotók, portrék, tájképek, épületfotók, életképek, művészfotók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!