Ez ám a teljesítmény(túra)

2023.05.19. 12:30

Kerékpárgravírozás és pumpapálya avató is lesz a biciklis hétvégén Magyarhertelenden

M. R.

Fotó: Mirkó István

Május 20-án, szombaton tartják a a Mecsek Ring teljesítménytúrát. A programra bárki jelentkezhet, kétféle útvonal közül is választhatnak, egy rövidebb, 54 és egy 94 kilométeres szakaszon is tekerhetnek az érdeklődők – eddig összesen 214 fő regisztrált a megmérettetésre.

A rendezvényt kísérőprogramok színesítik, a fiatalokat ugrálóvár és a komlói rendőrök várják, akik a Legyél te is rendőr! című bemutatójuk során ismertetik a munkájukat kilenc és dél között.

Lehetőség lesz kerékpárgravírozásra is délelőtt kilenctől. Külön érdekesség, hogy e napon indul el a hertelendi kistavon a csónakázás.

A helyi kistermelők is megjelennek, kirakodóvásáron téve közkinccsé termékeiket, így a hertelendi Kapucinus Sörfőzde italai, helyi méz és csokoládé is megkóstolható lesz.

A túrán Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár, illetve Pénzes Erzsébet, a MAKETUSZ (Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség) elnöke is részt vesz.

Szombat délután öt órakor pedig a hertelendi kerékpáros pumpapálya átadására kerül sor, amelyen bemutatót is láthatnak a résztvevők. Ezt követően ingyenesen, bárki számára elérhető ennek használata, melyre a településen kívülről érkezőket is várják.

Vasárnap, május 21-én profi kerékpáros csapatok számára folytatódik a program, az MKSZ (Magyar Kerékpáros Szövetség) Liga Kupa Magyarhertelend Nagydíj megmérettetésre kerül itt sor. A versenyre eddig 130-an jelentkeztek, köztük nemzetközi indulókkal, s háromszor 31 kilométeres szakaszon zajlik majd.

A MAKETUSZ túráját és a hétvége programját Magyarhertelend önkormányzata a Zengő Sportegyesülettel karöltve szervezi, a hertelendi termálfürdő támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!