Mindenki jól jár

2023.05.09. 15:24

Könnyebb lesz a mindennapi feladatok ellátása – 15 milliós támogatást kapott Endrőc

A Magyar Falu Program keretében csaknem 15 millió forintos támogatásból új falubuszt vásárolhatott Endrőc, amely nagymértékben megkönnyíti a településen ellátandó mindennapi feladatok gördülékeny ellátását.

M. R.

A korábbi falubusz azonban még teljes mértékben használható állapotban van, így a település vezetése megragadta az alkalmat arra, hogy segítsen másoknak. Erdélybe, a Székelyudvarhely-Belvárosi Református Egyházközség tulajdonába kerül a korábbi jármű. A funkcióváltáson átesett egykori falubusz az egyházközség kórusának, zenekarának és nőszövetségének tagjait tudja majd szállítani, valamint rendkívül hasznos segítséget fog nyújtani a mozgáskorlátozottak segítését célzó programban is. 

A Magyar Falu Program keretében megvalósított projekt ünnepélyes átadójára május 9-én délelőtt került sor, ahol Nagy Csaba, országgyűlési képviselő és Vukovics Klaudia polgármester szólt az egybegyűltekhez. A korábbi falubuszt a Székelyudvarhely-Belvárosi Református Egyházközség nevében Pitó Zsolt lelkipásztor és Ferkő Andor parókus lelkipásztor vette át.

 

Az ünneplés azonban nem csupán a falubusz-projektre irányult. Szintén a Magyar Falu Program adott lehetőséget arra, hogy mintegy 22 millió forintos támogatásból megújulhasson az endrőci faluház. Az épületben a polgármesteri hivatal mellett  könyvtár és orvosi rendelő is működik, így kiemelt szerepet tölt be a helyi közösség életében. A program keretében az ingatlan külső-belső felújításon is átesett, így már megszépült, modern környezetben folytatódhatnak a falubeliek mindennapjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!