Takarékosság

2023.05.25. 12:00

Korszerűsítik a régi lámpatesteket Mánfán

Az energiatakarékosság jegyében korlátozták a közvilágítást a településen, és a régi lámpatestek korszerűsítése is zajlik.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az önkormányzat által közzétett hirdetmény szerint az elégséges és szükséges közvilágítási szolgáltatás fenntartását 35 lámpatest lekapcsolásával szabályozták, amelytől a település villamosenergia fogyasztásának jelentős csökkenése várható. Miután az intézkedés következtében az érintett utcarészek kevésbé megvilágítottak, a lakosságtól azt kérték, hogy főleg a hajnali, esti és éjszakai órákban fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek.

A jobb láthatóság érdekében a gyalogosoknak fényvisszaverő szalag viselését is javasolják, ezen kívül tanácsolják a világos színű öltözéket, illetve elemlámpa használatát egyaránt. 

Mint azt Takács Zsolttól, Mánfa polgármesterétől megtudtuk, a korlátozással együtt a közvilágítás korszerűsítése is megkezdődött. Amilyen ütemben a település költségvetése lehetővé teszi, a régi lámpatesteket LED-re cserélik. Cél, hogy egy-két éven belül a falu egészében a fejlesztés megtörténjen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!