Programok nemcsak gyerekeknek

2023.05.02. 12:15

Most nem gabonát őrölnek az orfűi malomban, kenyérsütés viszont lesz

Májustól nem csak gyerekcsoportoknak szóló, élményalapú múzeumpedagógiai foglalkozással várják az Orfűre látogatókat, az Orfűi Malmoknál.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Az Orfűi Malmok hitvallása, hogy színes és változatos élményeket kínáljon diák-, vagy akár felnőtt csoportok és családok számára. A jelenleg elérhető hat foglalkozás a malmok épületei, kulturális örökségünk, a papírkészítés, a kenyérdagasztás és a Vízfő-tanösvény köré épülnek, és előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

A kicsiknek szóló „A part alatt…” a vetéstől az aratáson át mutatja be az aratást, búzával, malommal, őrléssel és a sütéssel kapcsolatos feladatokat. A papír születése foglalkozáson a résztvevők megismerhetik a papír születésének és elterjedésének történtét, a papírmalmok kialakulását, működését. A nagyobbaknak szóló foglalkozáson megismerhető a mecseki malmok 18-19. századi története. Örök kedvenc a Kenyérsütés, ahol az érdeklődőt bevezetik a kézzel dagasztott kovászos cipó készítésének folyamatába. A résztvevők bekapcsolódhatnak a dagasztás majd a formázás műveleteibe, és megismerik a fatüzeléses kemence használatát, míg a Vízfő-tanösvényt övező égererdő rejtett világát fedezi fel a tanösvény-túrán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!