Jól érezték magukat

2023.05.02. 15:45

Népviseletbe bújt a város apraja-nagyja Bólyban (Galéria)

W. K.

Fotó: Monyorodi Levente

Népviseletbe öltözött április utolsó pénteki napján a város apraja-nagyja: idén már kilencedik alkalommal szervezték meg országszerte a TrachtTag-ot, amelynek lényege, hogy ezen a napon mindenki, aki teheti, magára ölti a magyarországi német népviselet egy darabját, ünneppé varázsolva ezáltal egy átlagos pénteket. Cél az ősök emlékének megidézése a mindennapokban, és hogy a lehető legtöbben lássák: a múlt darabjai fontos részei a jelennek. Erről szól a TrachtTag, amelyhez Bóly idén is csatlakozott.

A bólyi általános iskola nemzetiségi műsorral is készült erre a napra, amelyet a város különböző főbb helyszínein - a Batthyány téren, az idősek gondozási központjában, az óvoda parkolójában, az iskola sportpályáján - is bemutattak. A település több intézményében, így a polgármesteri hivatalban is voltak dolgozók, akik népviseletbe öltöztek a TrachtTag alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!