Portyázók örökében

2023.05.31. 18:30

Nyílzápor hullott a szigetvári várban

Május 27-én került sor a Baranya Íjásza versenysorozat szigetvári fordulójára, melynek a Zrínyi Vár adott otthont.

M. R.

Az itt helyet kapott fordulót a helyi Zrínyi Miklós Hagyományőrző sportegyesület szervezte. A versennyel Horváth Márk szigetvári várkapitány emléke előtt tisztelegtek. – A kapitány méltatlanul elfelejtett, de a maga korában összeurópai visszhangot kiváltó 1566-os diadalmas várvédelméről emlékeztünk meg – fogalmaztak a szervezők. 

A történelmi íjászverseny azokat az időket volt hivatott felidézni, amikor elődeink a végvárakból kilovagolva portyáztak a környéken, melyek során az ellenség üldözése mellett különböző vadakat is ejtettek a várban élők számára eledelül.

A versenyen több kategóriában nevezhettek a résztvevők, lehetőség volt történelmi íj, longbow, vadászreflex és fúvócső versenynemekben is összemérni a tudásukat.

A 18-49 év közötti felnőtteken túl 50 feletti szenior, valamint 10-13 közötti gyermek, illetve 9 év alatti „mini” korcsoportban is jelentkezhettek a résztvevők. 

A verseny zavartalan időjárás mellett zajlott, közös ebédre is lehetőség nyílt a jelentkezők számára. A helyi forduló eredményei a napokban lesznek elérhetőek, elsőként a Baranya Íjásza nyilvános Facebook-csoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!