Villányi Aranykóstolón

2023.05.11. 15:45

Pécsre érkeznek a villányi aranyak

Eseménydús hónapot tudhat maga mögött a Villányi borvidék.

Zs. K.

Fotó: Yulia Grigoryeva

Mint minden év áprilisában, idén is megrendezték a nagy hagyományokkal bíró – mind a gazdák mind a szakmai plénum előtt komoly értéket képviselő – borversenyeket. 

A Villányi Hegyközség versenyét április 19-én tartották a Villányi Művelődési Házban, a Tenkes, (azaz Siklósi) Hegyközség hagyományos Szent György-napi Borversenyére pedig április 24-én került sor a Siklósi Várban. Összesen 597 bor szállt ringbe a borvidék szakmai megmérettetésein, amelyből 71 bronzérem, 347 ezüst, 145 arany és 17 nagyarany érem született.

A villányi és siklósi gazdák aranyéremmel jutalmazott top boraival, a borászok személyes prezentálásában, május 20-án 17 órától találkozhatnak az érdeklődők a már harmadik alkalommal megszervezett „Villányi Aranykóstolón”, melyet Pécsen, a Jókai Rendezvényházban rendeznek meg. A sétáló kóstolóra elővételben 5.900 Ft-ért, helyszínen 7.900 Ft-ért vásárolható jegy. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!