Napközi

2023.06.25. 18:30

A helyi roma konyha ízeit is megkóstolták a táborozók

Mohay Réka

Az Újpetrei Általános Iskola múlt héten tartott napközis tábort, amelyre az intézmény vezetői és a táborszervezők a helyi roma önkormányzatot is meghívták annak érdekében, hogy mutassák be a gyerekeknek a roma kultúrát.

– Tradicionális cigány kenyér készült ebédre, a lecsó mellé. Rommel György „Bobo”, Gáll Adrienn és két lelkes tanítványuk táncházzal kedveskedtek a gyerekeknek. Ezúton is köszönjük nekik! – írja az eseményhez kapcsolódóan közösségi oldalán az újpetrei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.

Forrás: Újpetrei Általános Iskola


Májusban olvashattak lapunkban arról, hogy Újpetrei Ifjúsági Egyesület a német és cigány önkormányzat támogatásával másodszor rendezte meg a Nemzetiségek egy asztalnál című közösségi eseményt. Ezen az Alsószentmártoni Romatest táncegyüttes és az Alsószentmártoni zenekarral együtt az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja és ifjúsági fúvós zenekara is fellépett, valamint a meghívott előadók is a két nemzetiség képviselői közül kerültek ki, ezzel is erősítve a kultúrák egymáshoz való kapcsolódását.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!