Rendezik az árkokat

2023.06.12. 21:00

Ahol a lejtésviszonyok nem megfelelőek, ott elbontják a kapubejárókat

Megkezdődtek Harkányban a csapadékvíz-elvezető rendszerek felújításának kivitelezési munkálatai, melyek a következő időszakban több utcában is okozhatnak kellemetlenségeket a lakóknak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

A fejlesztéssel a település vízelvezetési problémájának jelentős részét orvosolják. 

A munkálatokkal érintett utcák: Bezerédi, Bocskai, Munkácsy, Bercsényi, Hunyadi, Klauzál, Ságvári utca északi oldala és a 62–70. szám közötti páros ingatlanok, valamint a Homok utca 20–44. szám közötti páros számú ingatlanok. Ahol a lejtésviszonyok, vagy a fenékmélységek nem megfelelőek, ott kapubejárókat (csak szükség esetén) elbontják, majd újat építenek helyette. Ez nagyságrendileg egynapos kellemetlenséget fog okozni a lakóknak, lehetőség szerint a reggel elbontott kapubejáró helyén este már ideiglenes behajtást fog biztosítani a vállalkozó, aki egyébként minden tulajdonossal előzetesen leegyezteti a kivitelezés menetét, minden esetben a meglévő, vagy az azzal egyenértékű műszaki megoldású állapot visszaállítása a célja a beruházás ezen elemének.

Harkány önkormányzata két pályázat útján összesen egymilliárd forint támogatást kapott a fejlesztésre, melynek köszönhetően 10,2 kilométer hosszan rendezik a város csatorna- és árokrendszerét. 
A munkálatok során mederkotrás és növényirtás, valamint mederburkolás, zárt rendszer kiépítése, átereszek és gépkocsibejárók kiépítése, felújítása valósul meg a gépállomási lakótelepen és iparterületen, Terehegyen, továbbá Harkány több pontján. A kivitelező várhatóan ez év végéig befejezi a munkálatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!