Utolsó simítások

2023.06.20. 21:30

Önkénteseket várnak a szigetvári Napsugár óvoda parkosításához

Több mint négy éve várja a szigetvári Napsugár óvoda, hogy a gyerekek és az intézmény dolgozói ismét birtokba vehessék a megújult épületet.

Mohay Réka

Forrás: Napsugár óvoda

 Mint arról már korábban olvashattak lapunkban, a kivitelezés során olyan nem várt problémák merültek fel, amelyek nem voltak ismertek az induláskor. A kormány ezért kiemelt többlettámogatást, több mint 266 millió forintot biztosított a projektnek.

Jelenleg az utolsó munkálatok zajlanak, várhatóan a gyermekek augusztus végén térhetnek vissza az óvoda megújult épületébe, tudtuk meg Hegedűs Jolántól, a Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái intézményvezetőjétől.
Annak érdekében, hogy minél előbb minél otthonosabb és szebb környezetben játszhassanak a csemeték, a Napsugár óvoda udvarának parkosítására, zöld növények, virágok felajánlására tettek közzé felhívást.

– Az óvoda szülői szervezetének ötlete volt, hogy a felújítást követően önkénteseket toborozzon, annak érdekében, hogy a visszaköltözés minél zökkenőmentesebben történjen (takarítás, udvarrendezés, bútorok, berendezések visszaszállítása, helyrerakása). Ide tartozik a parkosítás, tuják, bokrok telepítése, virágok ültetése. Velük együtt mi is azt szeretnénk, hogy a gyerekek birtokba vegyék a szép felújított épületet, amelyet parkosított környezet vesz körül. A már iskolába menő gyerekek szülei is úgy vélik, szeretnék az ovit méltó állapotban továbbadni az utánuk jövő nemzedéknek 

– mondta el Hegedűs Jolán.

Segíthetünk tehát azt utolsó simításokban, a parkosításban, vagy akár az ültetendő (nem mérgező) növények felajánlásával. Jelentkezni az [email protected] címen lehet, az érdeklődők itt kaphatnak tájékoztatást a pontos időpontokat illetően is.
Az óvoda hat csoportja az elmúlt években települési összefogás keretén belül a város öt másik oktatási és nevelési intézményében voltak szétosztva, ahol sikerült is megfelelően elhelyezkedniük, azonban már nagyon várják, hogy újra „otthon” lehessenek a Napsugár óvoda épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!